Direktlänk till inlägg 17 maj 2013

Det går mot sommar

Av Lotusblomma - 17 maj 2013 10:09

Båda katterna njuter av att värmen äntligen har kommit och att det går allt mer mot sommar. De springer, hoppar, rullar sig i gräset eller bara ligger och njuter. Bäst av allt är att man kan ha altandörren öppen om man är hemma så att de kan gå in och ut som de vill. I början provade de om den verkligen var öppen och gick in och ut sjutton gånger i kvarten.


Silly älskar att jaga allt som rör sig hur litet det än är, insekter, fjärilar och annat som far förbi. Får och chansen äter och gärna upp dem också. Kanske behöver vi inte ha flugfångare i sommar när vi sitter på altanen då vi har en liten Silly som hoppar och tar det mesta, haha. Tack och lov så får hon inte tag i humlor, för hon verkar inte ha förstått att de kan göra ont. När hon inte får tag i dem kommer hon besviket tillbaka in och gnäller och beklagar sig.


 


Stjärna ägnade sig en dag till att promenera uppe på "räschet" som är kvar till spalje. Vi kommer att bygga en ny altan i vår, kanske kommer spaljen få vara kvar ett år till beroende på hur grön det gröna blir. Förra året syntes inte spaljen. När Stjärna hade promenerat klart där uppe stod han och gnällde sorgset. Jag tänkte att han hade säkert tänkt ut en plan för hur han skulle komma ner, det har han alltid annars. Men någon människa hade ställt en grill där han hade planerat att ta sig ner, så jag fick gå ut och hjälpa honom. Vi ska bygga ny altan i år. Jag vet inte vad katterna kommer att säga om det. Vi har en ganska kattvänlig altan som det är nu. Den är murken och det växer en massa gräs bland de före detta plankorna. Det är perfekt att vässa klorna på och rulla sig så att hela pälsen sen är full av "bös" som jag kallar det.


Sillys mage blev dålig igen, så vi fick sätta henne på torsk och ris-diet igen. Undrar om det beror på alla insekter hon får i sig kanske? Men jag kokade en omgång torsk och ris.


   Hon kom in och jamade högt redan när jag kokade torsken och åt glatt och sedan var hennes mage som den skulle igen. Jag är glad och tacksam över att hon äter både kokt fisk och ris. Stjärna fnyser åt sådan mat, så när hon får den maten får man vara lite kvick med att byta skålar med torrfoder och torsk. Även om det är så att Silly hellre äter torsken.


Det är en konst att få in dem om kvällarna. Det har hänt att Stjärna har blivit kvar ute om natten och kommer då in och sover bort hela dagen efter att ha varit ute och slarvat om natten. Det finns små trick att ta till och det är att om Stjärna kommer in är att stänga dörren, för då får Silly bråttom in, för en stängd dörr måste öppnas, och en öppen dörr måste man ju gå igenom. Det är ju en katts talspråk. Utom möjligtvis på kvällen. Några andra bra tricks att ta till är dessa då katter har mycket bra hörsel.


 


Att skrama med kedjan till laserpekaren som om man ville leka med dörren öppen eller med godisburken, det kan funka ibland. Naturligtvis får man leka med laserpricken en stund och låta dem få varsin godbit när de kommit in, för annars kommer inte det tricket funka i längden.


Jag avslutar med en bild på en mycket trött katt som lekt ute i solen en hel dag, :)


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lotusblomma - 21 augusti 2014 21:49

Humor är balsam för själen. Därför kommer är en film med våra älskade vänner   ...

Av Lotusblomma - 19 augusti 2014 13:52


Det börjar nalkas mot höst på riktigt. Runt lunchtid forsade regnet ner utanför. Lillkatten kom sömning fram och tyckte att det var dags att gå ut. Nu är det slut på dagarna när altandörren kan stå öppen och katterna kan komma och gå som de vill. Lil...

Av Lotusblomma - 19 maj 2013 22:16

På katternas riksstämme har de troligen bestämt att de flesta dagar i veckorna är vilodagar. Absolut alla dagar i veckoslutet. Gärna måndag till torsdag också. Man kanske kan skrämma upp en och annan stackars fågel eller fånga sig en mus eller insekt...

Av Lotusblomma - 18 maj 2013 21:19

Katterna har haft en bra försommar på vår skruttiga och gamla altan. Nu har förberedelserna börjat för att en ny altan ska byggas. Det gick hyfsat bra igår när jag städade bort allt utom deras klätterträd så att de ändå ska komma upp och kunna "knack...

Av Lotusblomma - 28 april 2013 09:12

      Godmorgon!   Idag vaknade jag hyfsat tidigt och det uppfattade Silly som kom ner till mig och talade om att det minnsann var dags att gå ut. Det var nog också för att Stjärna hade varit och knackat på och talat om för henne att väcka slash...

Presentation


Det här är en blogg om vår familj och vårt liv tillsammans
med våra katter Stjärna och Silly och deras äventyr och eskapader.

#katt #youtube #kåseri

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards